Boli cu transmitere sexuala (sifilisul, gonoreea, chlamydia, scabia, SIDA)

      Comments Off on Boli cu transmitere sexuala (sifilisul, gonoreea, chlamydia, scabia, SIDA)

Nu faceti spalaturi si nu folositi deodorante intime. Astfel, femeile sunt comune vaginita boli și leucoplazie de col uterin, care au dezvoltat din cauza herpes. Pe de altă parte, ratele de reinfectare cu HSV-1 este mai mare in randul afro-americani precedent HSV-1 infecții poate complica diagnosticul clinic al HSV-2 virus. Atentie! Candidoza vaginala este cauzata de aceeasi ciuperca care cauzeaza candidoza bucala. Test de cultura virala: Test folosit pentru detectarea virusilor cu ajutorul caruia virusul este crescut intr-un mediu specific. In mediul sub nivelul de umiditate normală și temperatura ambiantă, menținând viabilitatea virusului herpes simplex este timpul zilei.

Pacienta nu se va infecta de la contactul cu scaunele de toaletă, așternuturi, apa din piscine. Uneori  simptome dispar, dar acest lucru nu inseamna ca infectia a trecut. Tipuri de BTS BTS-urile care afecteaza de obicei femeile, ca : SIDA, chlamydia, gonoreea, hepatita A,B,C, herpesul genital, paduchii lati, scabie, tricomonoza, sifilisul, sancroid si negi genitali. Negii pot disparea de cele mai multe ori fara vreun tratament. In timpul examinarii pelvine, medicul poate verifica prezenta semnelor prolapsului organelor pelvine, indicate de prolabarea acestora prin peretele vaginal. Nu uitati ca in cazul infectiilor cu ciuperci este importanta identificarea cauzei care a favorizat aparitia lor pentru a preveni recurentele. Pentru eficacitate, se pot adauga cateva picaturi de coniac in apa de baie.

Lenjeriile si obiectele personale folosite de persoanele infectate necesita dezinfectarea. Fiecare infectie are o perioada de incubatie specifica ce variaza foarte mult, de la cateva zile la luni sau chiar ani. Infectiile cu transmitere sexuala Bolile cu transmitere sexuala (BTS) pot surveni la orice varsta, dar femeile in jurul varstei de 20 de ani sunt mai susceptibile deoarece este mai probabil ca acestea sa aiba mai multi parteneri sexuali. •  Terapia conservatoare nu este clar stabilita si fara rezultate certe, însa tratamentul chirurgical, ireversibil, trebuie evitat. Tratamentul este antiviral, si se ia pe cale orala sau prin folosirea unor unguente. In infectiile cu stafilococ de spital sunt indicate doze mari de antibiotic (oxacilina in asociere cu penicilina, streptomicina, kanamicina sulfat sau gentamicina). Doctorul Horberg atrage atentia ca senzatia de gat uscat si dureri de cap sunt mai usor de asociat cu SRA, iar daca stii ca faci sex fara prezervativ sau ai beneficiat de transfuzii de sange, ar fi bine sa dai fuga la medic si sa-ti faci analizele.

Negii genitali (veruci, condiloame) sunt cauza infectiei cu HPV (Human Papilloma Virus) si seamana foarte mult cu celealte tipuri de negi doar ca apar de obicei in zona genitala, la barbati in varful penisului, iar la femei pot aparea pe vulva, in vagin, cervix sau uter sau in zona anusului. Infectia cu acest patogen apare in special la femei si rareori la barbati, determinand o secretie vaginala de cantitate mica sau moderata, subtire, omogena, aderenta la mucoasa si de culoare gri in general. In perioadele de criza, cea mai buna masura este abstinenta, mai ales daca persoana afectata este femeia. – In cazul in care sunteti la menopauza, utilizati lubrifiante vaginale pentru a evita iritatiile ce pot fi provocate de actul sexual. Mai rar, leziunile herpetice pot aparea si in alte zone ale corpului, daca virusul a infectat o rana, leziune. Tratati-va atat d-voastra cat si partenerul, pentru a stopa reaparitia candidozei! Calendarul mictional este un instrument clinic de evaluare, esential în întelegerea modului în care urineaza pacienta, a unora din simptome si este foarte important în urmarirea evolutiei pacientei.

Daca nu este tratata, poate provoca boala pelviana inflamatorie sau sterilitate. Din păcate, persoana infectată nu se vindecă niciodată, fiind purtătoarea acestui virus pentru întreaga viață. Unul dintre motivele apariției acestei afecțiuni este schimbarea partenerului sexual sau întreținerea de relații sexuale cu mai multe persoane, dar sunt mulți alți factori necunoscuți care duc la apariția bolii. La ambele sexe pot apărea dureri în timpul actului sexual. Odată cu dezvoltarea de drojdie infecție a mucoasei genitale la femei acoperite cu floare albă. Vulvita. Herpes Desi herpesul genital si cel bucal au drept cauza diferite tipuri de virusuri, ele se pot combina si apoi raspandi mai departe.

Insa trebuie stiut ca herpesul este de mai multe feluri, si, mai mult decat atat, aceasta este o afectiune destul de serioasa, cu care nu este de glumit. Daca ai facut sex, chiar si o data cu o persoana infectata este foarte probabil sa contactezi boala. Scurgerile vaginale modificate sau cele uretrale (din uretra) Acestea scurgeri vaginale modificate sau scurgeri uretrale (care nu apar la femeia sanatoasa) constituie intotdeauna un semn de boala. La fel ca in cazul altor boli cu transmitere sexuala (cum este de exemplu gonoreea), Chlamydia se gaseste in colul uterin si uretra, dar poate trai si la nivelul ochilor sau la nivelul rectului. Infectia este o infectie virala adica produsa de un virus iar virusul incriminat este numit Papilloma – Human Papillloma Virus sau, pe scurt, HPV.