Moet u extra veel vrijen om zwanger te worden?

      Comments Off on Moet u extra veel vrijen om zwanger te worden?

Wie daar geen antistoffen tegen heeft, zal tot de risicogroep behoren. Ofwel gebruikt u een heel laag gedoseerde pil ofwel een ander middel. De Amerikaanse CDC adviseert een termijn van zes maanden vanaf de eerste symptomen. Pijn tijdens het vrijen? Bespreek dit met uw arts en neem nooit geneesmiddelen op eigen houtje. De volgende raadgevingen zijn dan ook voor alle jonge moeders in spe belangrijk. Een foliumzuursupplement is verkrijgbaar zonder voorschrift in de apotheek.

Daarbij worden embryo’s zonder hemofilie geselecteerd. • Ook direct na de bevalling mag u niet vliegen. Als het gaat om risico’s die hier niet vermeld worden, kunnen die door MEDEX-AGD in overweging genomen worden mits een grondige motivatie door de preventieadviseur-arbeidsgeneesheer. Indien u na een bestralingsbehandeling zwanger wordt, moet u dus zeer goed opgevolgd worden gedurende uw zwangerschap. Hierdoor stijgt het hemoglobineniveau, wat de groei afremt en de verdere ontwikkeling van het kind beïnvloedt. Mogelijke verschijnselen na overdosering (o.a.) Wij beschikken momenteel niet over informatie aangaande de mogelijke verschijnselen na overdosering met dit medicijn. Bovendien kan u de ziekte doorgeven aan uw kind.

Bij voorkeur moet de behandeling zijn afgerond voor u zwanger wordt. Het nemen van een douche of bad tijdens of vlak na de geslachtsgemeenschap kan de kans op bevruchting verkleinen. • Polio (kinderverlamming): Iedereen die na 1964 is geboren, is normaal ingeënt tegen polio. Dr. Breng ook een vervangende arts of medisch specialist op de hoogte van overgevoeligheid of allergie voor bepaalde medicijnen. De Wereld Gezondheids Organisatie [WHO] heeft onlangs aangetoond dat twee pillen tegelijk innemen even efficiënt is. Opgepast !


Voor een aantal infectieziekten kan preventief worden opgetreden: de rubella- en hepatitis B vaccinatie. Wat indien u toch blootgesteld werd aan X-stralen tijdens uw zwangerschap? Bouw de dosis geleidelijk op in 2 tot 3 weken (iedere 2 dagen kan de dosis met een gram verhoogd worden). Correct gebruik van medicijnen In de praktijk wordt maar liefst 50% van alle medicijnen niet, onvoldoende of verkeerd gebruikt! Als u tussen de controles in, merkt dat uw baby minder beweegt, meldt dit dan direct zodat er een extra controle kan worden uitgevoerd. 4. Dat is de meest ernstige vorm van endometriose.

Alleen wanneer meerdere organen ernstig zijn aangetast, zoals bij ernstig nierlijden of pulmonale hypertensie, wordt zwangerschap afgeraden. (neem steeds een nuchter staaltje urine mee) • Echografie : 3 echo’s worden door het ziekenfonds terugbetaald (1 in elk trimester, namelijk tussen 6 en 12 weken, omstreeks 20 weken en omstreeks 32 weken) Het spreekt voor zich dat, indien nodig of gewenst, de arts meerdere echo’s zal uitvoeren. Raadpleeg dan uw apotheek of ga naar de huisarts. • Aangezien het risico voor een spontaan miskraam het grootst is tijdens het eerste trimester, kan men een verre reis beter uitstellen tot na deze periode. Een daarop volgende zwangerschap verloopt nagenoeg steeds probleemloos wat CMV betreft, een groot deel (tot de helft) van de zwangeren is CMV besmet voor de zwangerschap. • zware fysieke arbeid is een reden om het werk te stoppen gedurende de laatste 3 maanden van de zwangerschap. Er bestaat ook een oraal antiviraal middel dat de dokter je kan voorschrijven, als je echt heel veel last hebt van koortsblaasjes.

Dat is de menstruatie. Als u alcohol drinkt, drinkt uw kind mee. In onze maatschappij van steeds meer vroegtijdige zwangerschappen bij tieners zijn deze laatste zelf nog in volle ontwikkeling (bv. Zelfs één of twee jaar op voorhand beginnen met gezonder te eten, en koffie en alcohol te vermijden is niet te vroeg. Gewoonlijk worden er bij diagnostische procedures relatief lage stralingsdoses aangewend. Waarom foliumzuur slikken? Ik krijg binnenkort chemotherapie, is permanente make-up iets voor mij ?

Wat is het polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS)? Sommige vaccinaties, zoals bijvoorbeeld de griepvaccinatie wanneer u zwanger bent tijdens het griepseizoen (begin oktober tot eind februari), worden zelfs sterk aangeraden tijdens de zwangerschap. Volgens een onderzoek in Denemarken verdubbelt de kans op een miskraam wanneer een vrouw 8 of meer koppen koffie per dag drinkt tijdens de zwangerschap. Producten op basis van IR3535 (onder andere Mosquitox, Moustidose) en op basis van het citrodiol-extract van eucalyptusolie (Care Plus Natural, Mosiguard) zijn goede en veilige producten. Tijd voor wat weerstand! nieuws Geregeld verschijnen er berichten in de pers dat koffie schadelijk kan zijn tijdens de zwangerschap. tips Een röntgenopname, een computertomografie (CT-scan), en andere radiologische onderzoeken zoals een hartspierscintigrafie en hartkatherisatie, kunnen schade toebrengen aan de foetus en worden daarom niet uitgevoerd bij zwangere vrouwen of vrouwen die mogelijk zwanger kunnen zijn.

tips De bloeddruk verandert in de loop van de zwangerschap. dossier Elke zwangere vraagt zich wel eens af of iets kan of mag. U bent allergisch voor valaciclovir of aciclovir. Zelfzorg-medicijn Dit medicijn is ook zonder recept verkrijgbaar (= niet-recept- = NR- = over-the-counter- = OTC-geneesmiddel). Haver en havermout De Latijnse naam van haver is avena sativa. Als je ontdekt dat je zwanger bent, leef je even met je hoofd in de wolken.